Helyi IdőjárásElnézést! Nincs elérhető aktuális időjárás-jelentés!


Galéria
Hírlevél feliratkozás
Feliratkozás hírlevélre

Mi a hidrokultúra?

A vizes, vagy földnélküli termesztési módszert hívjuk hidrokulturás termesztésnek. Elszakadva a földtől es annak különböző negatív tulajdonságaitól rövidebb idő alatt gyorsabban, jobb minőséggel többet és gazdaságosabban termelhetünk.

Hogyan lehetséges ez?

A földben termesztett növény energiájának egy részét gyökérzete fejlesztésére fordítja, hogy minél több tápanyaghoz jusson a földből. A hidrokultúrával termesztett növény gyökérzete számára biztosítjuk a megfelelő minőségű és mennyiségű tápanyagot, ezért energiáját a növény vegetatív növekedésére tudja felhasználni.

Röviden: földben nagyobb gyökérzet kisebb növényt, hidrokultúrával kisebb gyökér nagyobb növényt eredményezhet. A föld tulajdonságaival megváltoztatja a tápoldat paramétereit, a savassági fokát es a sótartalmat is. Ezzel szemben a hidrokultúránal a tápoldat változatlan marad, ideális a növény gyökérzete számára. Elkerülhetjük a különböző földből származó különböző gyökérbetegségeket is.

A hidrokultúrával termesztett növény íztelen és kevesebb a tápértéke?

Ez a feltételezés nem helytálló, mert ugyanazokat a műtrágyaelemeket használjuk fel, mint a földi termesztésben. Amerikai kutatók mérései alapján pl. paradicsomban sokkal több vitamint és ásványi anyagokat mutattak ki a vizes termesztés előnyere.

Az nem vitás, hogy az agyonhormonozott és érésre eröltetett végtermék íztelen és
vitaminszegény lesz, de ezt az árulást elkövethetjük földi termesztésben is.

Az ideális környezetben és ellenőrzött feltételek mellett nevelt növényre ez nem vonatkozik.

forrás: www.emberiseg.hu/dokumentumok/hidrokultura.pdf

Agrárhírek
  • Error
  • Error

RSS Error: WP HTTP Error: SSL certificate problem: certificate has expired

RSS Error: A feed could not be found at http://www.vg.hu/rss/gazdasag.xml. A feed with an invalid mime type may fall victim to this error, or SimplePie was unable to auto-discover it.. Use force_feed() if you are certain this URL is a real feed.