Helyi Időjárás



Elnézést! Nincs elérhető aktuális időjárás-jelentés!


Galéria
Hírlevél feliratkozás
Feliratkozás hírlevélre

Kagylótészta sült paradicsommal

Hozzávalók:
•    50 g píneamag
•    100 g parmezán
•    1 kg paradicsom
•    5 ek. olívaolaj
•    só, bors, cukor
•    400 g kagylótészta
•    1/2 csokor bazsalikom
•    100 g rucola saláta
Elkészítés:
1. A sütőt 200 fokra felmelegítjük. A paradicsomot leforrázzuk, lehúzzuk a héját és félbevágjuk. Vágott felével lefelé fordítva sütőlemezre sorakoztatjuk és meglocsoljuk olívaolajjal. Sóval, borssal, 1 teáskanál cukorral megszórjuk és 30 percig sütjük a sütőben.
2. A csomagolásom lévő utasítás szerint sós forró vízben ropogósra főzzük a tésztát. Leöblítjük, szárazra rázzuk és darabokra tépkedjük a bazsalikomot és a rucolát. A parmezánt zöldséghámozóval szilánkokra vágjuk. Zsiradék nélkül megpirítjuk a píneamagot.
3. A tésztát leszűrjük és lecsepegtetjük. Beleforgatjuk a paradicsomot, a bazsalikomot, a rucolát és a parmezán felét. Píneamaggal és a maradék sajttal megszórva tálaljuk.
Előkészítés kb. 20 perc, főzés kb. 30 perc, személyenként kb. 720 kcal
Személyenként 28 g fehérje, 29 g zsír, 77 g szénhidrát
A hozzávalók 4 személyre értendők.

kagyloteszta

 

Aszalt paradicsomos kenyértekercs

Mit kezdhetünk pár darab napon szárított mézédes paradicsommal, kevéske liszttel és jófajta olívaolajjal?
Kaldeneker György most jól megmutatja! Jaj, azok a fincsi péksütik!
Meg a friss kenyér csábító-kábító illata, ami nem és nem engedi az evésen kívül egyéb téma felé kalandozni gondolatainkat.
Mi lenne, ha magunk is megtanulnánk valami igazán egészséges és finom kenyérkét készíteni?
A kenyértekercsek ízét pedig adja például napon szárított paradicsom, amely az olasz konyhaművészet egyik legremekebb találmánya. Ezek a kis piros zöldségaszalványok a paradicsom minden zamatát megőrzik, ráadásul egy jól záródó üvegben sokáig tárolhatók a konyhaszekrényben. Nézd meg, hogy készíti el az aszalt paradicsomos kenyértekercset Kaldeneker, a médiaszakács!

Kapd elő ezeket:
•    35 dkg búzaliszt
•    3 evőkanál sűrű (Bertolli Originale) olívaolaj
•    1 teáskanál só
•    1 teáskanál cukor
•    1 csomag szárított élesztő
•    2,5 dl langyos víz

Ja, és a töltelékhez meg ezek kellenek:
•    4 evőkanál olívaolaj
•    1 maréknyi napon szárított paradicsom
•    2 gerezd fokhagyma
•    3 ág kakukkfű

kenyertekercs

Paradicsomleves gyorsan

Hozzávalók:
•    tejszín vagy tejföl
•    só
•    bazsalikomlevél
•    kakukkfű
•    oregano
•    4 paradicsom
•    150 ml zöldségleveslé
•    1 gerezd fokhagyma
•    1 fej vöröshagyma
Elkészítés:
Dinszteljünk meg egy kis vajban 1 fej jó apróra vágott vöröshagymát és egy gerezd préselt fokhagymát, majd öntsük fel 150 ml zöldségleveslével. Ezután adjunk hozzá 4 hámozott paradicsomot, 1-1 tk. összeaprított oregánót és morzsolt kakukkfüvet. Főzzük az egészet takaréklángon 10 percet; mielőtt pürésedik a leves, adjunk hozzá egy kis tejszínt (ha nincs, akkor 20%-os tejfölt) és egy kis sót. Szórjuk meg néhány bazsalikomlevéllel, így nem csak sokkal ínycsiklandozóbb és gusztusosabb lesz a leves, hanem ízletesebb is.

paradicsomleves

Sajtos csirkemell salátaágyon fokhagymás paradicsommal és gombával

Hozzávalók:
•    3 vastagabb szelet csirkemell
•    2 nagy paradicsom
•    25 dkg gomba
•    parenyica sajt
•    2 gerezd fokhagyma
•    salátakeverék
•    olívaolaj
•    só
•    bors
•    kakukkfű
•    bazsalikom
•    grillzöldség fűszerkeverék
Elkészítés:
Meghámozom a gombát, kevés olívaolajon és 1 evőkanál margarinon puhára párolom, fűszerezem borssal, kakukkfűvel, bazsalikommal, sóval.

A csirkemellszeleteknek az egyik oldalát bevágom, mindkét oldalát bedörzsölöm grillzöldség fűszerkeverékkel. Lepirítom mindkét oldalát ugyanabban az olívás margarinban.

Majd tepsibe kevés olívaolajat teszek, ráhelyezem a hússzeleteket. Ahol bevágtam a csirkemelleket, azokba a résekbe helyezek sajtot. 175 fokon előmelegített sütőben sütöm kb 15 percig.

Amiben a gombánk és a húsunk pirult, abba az edénybe beleteszem a kis kockára vágott fokhagymát, majd hozzáadom a paradicsomcikkeket (1 paradicsomot 4 felé vágtam ) és 3 percig sütöm.

A végén a salátakeveréket tányérra szedem, ráhelyezem a húst, a gombát és a paradicsomot.

csmell

Agrárhírek
  • Error
  • Error

RSS Error: WP HTTP Error: SSL certificate problem: certificate has expired

RSS Error: A feed could not be found at http://www.vg.hu/rss/gazdasag.xml. A feed with an invalid mime type may fall victim to this error, or SimplePie was unable to auto-discover it.. Use force_feed() if you are certain this URL is a real feed.